logo

KOGA MUČI POTENCIJA

U želji da saznamo nešto više o tome koga najčešće pogađaju problemi sa potencijom, tj. seksualnom funkcijom obratili smo se Dr Gordanu Popoviću, našem poznatom stručnjaku za ovu oblast:


"Dr Popoviću, možete li nam reći ko najčešće dolazi u vašu ordinaciju? Možemo li da napravimo neku vrstu "foto-robota" vašeg tipičnog pacijenta?"

"Pokušaću da vam odgovorim na to pitanje, a da pri tome, kao i uvek poštujem pravilo broj jedan u svom radu, a to je apsolutna diskrecija za svakog pacijenta. Ipak, evo nekih uopštenih podataka za koje verujem da će vam biti interesantni:Starosna struktura

Probleme sa potencijom imaju muškarci svih uzrasta. Često u ordinaciju dolaze mladići od 17-18 godina. Imamo i veliki broj pacijenata u poznijim godinama, između 70. i 80. godine života. Najstariji pacijent do sada imao je 89 godina.

Ipak ubedljivo najviše pacijenata se nalazi u tzv. najboljim godinama i u punoj snazi – između 30. i 55. godine života.

 

Obrazovanje i zanimanje

Nisam zapazio da nivo i vrsta obrazovanja značajno utiču na to ko će imati problema sa potencijom a ko ne. Postoji blaga tendencija da osobe sa visokim obrazovanjem češće pokazuju sklonost ka impotenciji, ali to je još uvek podatak koji se ne može prihvatiti bez rezerve.

Što se zanimanja tiče, dolaze srednjoškolci, studenti, poljoprivrednici, radnici, advokati, profesori.... Ne može se reći da su pripadnici bilo koje profesije pošteđeni problema sa potencijom. Ipak, relativno se češće javljaju za pomoć pacijenti sledećih zanimanja:

-privatni preduzetnici,
-menadžeri,
-političari
-direktori velikih preduzeća

Ono što povezuje ova zanimanja je očigledno izrazito prisutan stresogeni faktor.

 

Materijalno stanje

S obzirom da se radi o privatnoj ordinaciji, pretpostavilo bi se da češće dolaze pacijenti koji su relativno imućniji. Međutim, interesantno je da imamo i mnogo pacijenata srednjeg i slabijeg imovnog stanja. Sve u svemu stiče se utisak da loša materijalna situacija doprinosi nastanku impotencije. To naravno ne znači da novac garantuje da do problema sa potencijom neće doći!

 
Za detaljnije informacije o impotenciji, stručne savete ili zakazivanje pregleda i kontrola, obratite se našem stručnom konsultantu telefonom: 

+381 11 2183 980 ili +381 63 201 101 

u periodu od 10 - 18 h radnim danom 

E-mail sa vašim pitanjem mozete poslati ovde.